Kalabalık dans pistlerinde olması ve olmaması gerekenler

Hande Ermiş
5 Haziran 2018

Olsun: L.A. (Los Angeles) ve N.Y. (New York) stili Salsa, Cross Body Lead stili yani tek çizgi üstünde dans edilir. Bu çizgiye sadık kalınırsa ve dans mekanının şekli de dikkate alınarak herkes aynı yönde dans ederse çarpışma riski azalır.

Olmasın: Cross Body Lead çizgisinde kalmadan kombinasyonları farklı yönlere doğru kaydırmak. Burda iş tabi ki erkeğe düşüyor. çizgide kalmayı erkeğin yönlendirmesi sağlamalı. Yandaki çiftin çizgisini dikkate almadan ona dikey bir çizgide dansa başlamamalı.

Olsun: Küçük adımlar! Dans ederken zaten büyük adımların dansımızı dağıttığını ve savurduğunu biliyoruz. Küçük adımlar pistte büyük yer kaplamamızı da engelleyecek ve çarpışmaları azaltacak.

Olmasın: Büyük adımlar. Kalabalık bir pistte büyük adımlarla dans etmek tabii ki çarpışmalara yol açacak.

Olsun: Bu madde daha çok hanımlara yönelik: El kol hareketlerini çok fazla kullanmamak. Styling’i dar alanda yapabildiğiniz vücut izolasyonları gibi süslemelerle sınırlı tutmak.

Olmasın: Etrafı umursamadan büyük kol hareketleri yapmak.

Olsun: Bu erkeğe yönelik: Sıkışık bir alandaysanız partnerinize olabildiğince basit ve az dönüşlü kombinasyonlar yaptırın. Çevrede insanlar varken çarpmamaya çalışarak ileri seviye dönüşleri yapmak inanın zevk almak için yaptığınız sosyal bir dans için fazla zorlayıcı.

Olmasın: Sıkışık alan faktörünü dikkate almadan, partnerine yönünü algılamasına bile fırsat vermeyen zorlu dönüşler yaptırmak.

Kıssadan hisse: Kendi keyfinizi değil, partnerinizi ve çevre koşullarını da dikkate alarak dans edin. Dansı herkesin keyif almak için yaptığını unutmayın.

Ekstra not: Bu konuda da ön plana çıkan şey gördüğünüz gibi erkeğin yönlendirmesi. Dansda en önemli ve doğru yerleşmesi gereken şey, yönlendirme ve takip etme teknikleri.