Sabit partner gerekli mi?

Hande Ermiş
11 Nisan 2016

Sosyal Latin dansları, yani Salsa, Bachata, Cha cha cha gibi danslarda sabit partner gerekli değildir. Zaten adı üstünde bu danslar “sosyal” danslardır. Yani önceden hazırlanmış bir koreografiye ihtiyaç duyulmaksızın doğaçlama yapılan danslardır. Belli Salsa kalıbıyla erkek o anda dans figürlerini birbirine bağlar ve kadını dans ettirir.

Sabit partneriniz, örneğin eşiniz varsa tabi ki bu, dansı öğrenmeniz için engel değil. Hatta sürekli çalışabileceğiniz birisi var yanınızda demek -ki bu harika. Ama eğer amacınız dansınızı geliştirmekse ne kadar çok kişiyle dans ederseniz o kadar iyi. Farklı partnerler farklı yönlerden geliştirir ve ilham verir.

Derse eşle mi gelmek gerekir?

Derse eşinizle gelebilirsiniz. Fakat şart değil. Dersde eş değiştirerek çalışıldığı için sabit eşiniz olması gerekmiyor. Sabit partneriniz olması birlikte daha çok pratik yapma olanağı sağlar. Fakat aynı zamanda sabit yanlışların oturmasına da sebep olabilir. Bu noktaya dikkat edilirse sabit eşle çalışmak avantajlı olabilir. Bu yorumlar dans gecelerinde, sosyal ortamlarda aktif dans edebilmek isteyenler içindir. Keyifli danslar!